Ingredientai
- Pomidorai 12 vnt. vyšninių
- Svogūnų laiškai 4 sauja 4 vnt
- Krevetės 16 vnt. karališkųjų krevečių (nevirtų, su kiautais)
- Iešmeliai: 8 vnt.
- Aliejus 1 valg. š. kepimui
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Avokadai 1 vnt. prinokęs
- Padažas:(MAGGI česnakinio kečupo) 3 valg. š.
- Jogurtas 3 valg. š. graikiško
- Žalioji citrina 1 vnt.
Kaip gaminti
- Nuplaukite vyšninius pomidorus. Svogūnų laiškus nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite 3 cm ilgio gabalėliais.
- Apdorokite karališkąsias krevetes: pašalinkite jų galvas ir kiautus iki uodegos. Nugarėles įpjaukite ir pašalinkite tamsią giją.
- Tada krevetes nuplaukite ir nusausinkite. Pakaitomis verkite jas ant iešmelių su pomidorais ir svogūnų gabalėliais. Apšlakstykite su aliejumi.
- Pagardinkite druska bei pipirais.
- Kepkite karštoje kepsninėje 5–7 min., keletą kartų apversdami iešmelius.
- Avokadą perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliuką, nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
- Sumaišykite su MAGGI česnakiniu kečupu ir jogurtu.
- Citriną nuplaukite karštu vandeniu, supjaustykite skiltelėmis ir patiekite prie vėrinukų su pagardu.
Patarimas: prie šio patiekalo puikiai tinka truputis MAGGI aštraus padažo.