Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 4 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Špinatai 2 sauja šviežių
- Sūris 100 g fermentinis
- Svogūnai 1 vnt.
- Prieskoniai 1 arbat. š. „Persiladas“
- Grietinėlė 400 ml
- Prieskonių mišinys:(Maggi Idea vištienai grietinėlės ir žolelių padaže - pakuotė) 1 vnt.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Džiūvėsiai 5 valg. š.
- Aliejus 3 valg. š. 3 - 4
Kaip gaminti
- Vištienos krūtinėlėse padarykite kišenėles.
- Paruoštas krūtinėles pabarstykite druska ir pipirais.
- Šviežius špinatus apvirkite 1–2 min., nuspauskite vandenį ir susmulkinkite.
- Pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną su „Persilado“ prieskoniais.
- Kai svogūnai ir špinatai atvės, viską sumaišykite su tarkuotu fermentiniu sūriu.
- Įdaru prikimškite vištienos krūtinėles, jas apvoliokite kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.
- Paruoštus kepsnius apkepkite keptuvėje nedideliame kiekyje aliejaus po 2 min. iš abiejų pusių, sudėkite į kepimo formą aukštesniais kraštais.
- Sumaišykite grietinėlę su „Maggi“ prieskonių mišiniu, užpilkite paruoštus kepsnius, pridenkite folija ir kepkite apie 20 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Patiekti su šviežiomis daržovėmis ir apkepta bulvių koše.
Receptą atsiuntė Laima K.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Mano gardus ruduo“
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita