Ingredientai
- Žiediniai kopūstai 1 vnt. 0,5 vnt.
- Faršas 800 g kiaulienos
- Svogūnai 1 vnt.
- Aliejus 2 valg. š.
- Batonas 4 riekės
- Pienas 1 st.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Grietinė 1 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Druska 1 žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. džiovinti - čiobreliai, kalendros, petražolės
Kaip gaminti
1. Žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynais ir kelias minutes apvirkite (geriausiai garuose). Svogūną susmulkinkite ir apkepkite aliejuje.
2. Nuo batono riekelių nupjaukite pluteles, o minkštimą pamerkite į pieną, kad išbrinktų. Tuomet nuspauskite ir sudėkite į kiaulienos faršą, įmuškite kiaušinį, sudėkite apkeptą svogūną, pagardinkite prieskoniais ir labai gerai išmaišykite.
3. Pailgą kepimo formą išklokite folija, sukrėskite maždaug trečdalį faršo, ant jo eile sudėkite žiedinius kopūstus ir likusį faršą. Viršų aptepkite grietine ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 1–1,5 valandos, kol gražiai parus.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė