Ingredientai
- Antis 3 vnt. krūtinėlės filė
- Druska 1 žiupsnelis akmens
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis labai tinka „Tellicherry“
- Vištienos prieskoniai 0,5 valg. š. labai tinka meksikietiški
- Sviestas 40 g padažui
- Aliejus 30 ml padažui
- Svogūnai 1 vnt. mažasis, supjaustytas kubeliais; padažui
- Vyšnios 200 g šaldytų; padažui
- Vynas 100 ml raudonojo; padažui
- Vištienos sultinys 1 l padažui
- Cukrus 30 g padažui
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Gvazdikėliai 2 vnt.
- Bulvės 400 g pjaustytų skiltelėmis; daržovių garnyrui
- Paprikos 100 g pjaustytų griežinėliais; daržovių garnyrui
- Briuseliniai kopūstai 50 g daržovių garnyrui
- Kmynai 1 žiupsnelis didelis; daržovių garnyrui
- Prieskonių mišinys Persiladas 1 vnt. pakuotė; daržovių garnyrui
Kaip gaminti
1. Antienos krūtinėlės filė odeles įpjauname iki mėsos, apibarstome druska ir pipirais. Krūtinėlę dedame į šaltą keptuvę odele į apačią, kepame ant vidutinės kaitros, kol odelė apskrunda. Apkepame iš abiejų pusių. Išsiskyrusius taukus nupilame į dubenėlį – juos naudosime gamindami padažą ir daržoves.
2. Antieną dedame į skardą ir pagardiname meksikietiškais vištienos prieskoniais. Kepame iki 190–200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 8–10 minučių. Iškepusią krūtinėlę paliekame šiek tiek pastovėti, kad pjaustant neprarastų sulčių.
3. Gaminame padažą. Į prikaistuvį pilame aliejų ir dedame sviestą. Prikaistuviui įkaitus, apkepame svogūnėlius. Jiems suminkštėjus, dedame vyšnias ir pilame raudonąjį vyną. Jam išgaravus, pilame vištienos sultinį ir šiek tiek paverdame. Į padažą beriame druską, pipirus, cukrų, cinamoną, dedame gvazdikėlius. Jį perkošiame, pertriname vyšnias. Padažą toliau verdame ant žemesnės temperatūros, kol išgaruos skystis, o dėl cukraus padažas pradės tirštėti. Įpilame anties taukų ir nepagailime sviesto.
4. Bulves ir moliūgą apverdame – daržovės turi likti dar šiek kietos. Į įkaitintą keptuvę pilame anties taukus, dedame bulves. Prieskonių grūstuve sutriname prieskonių mišinį „Persiladas“ ir kmynus. Gautu mišiniu paskaniname bulves. Į keptuvę taip pat sudedame moliūgą, paprikas, beriame druską, pipirus. Dedame briuselinius kopūstus, apkepame.
5. Supjaustytus antienos griežinėlius dedame į lėkštę. Šalia patiekiame padažą bei daržoves.