Ingredientai
- Antis 1 vnt. marinato ingredientai apskaičiuoti 1 kg, didesniam paukščiui juos dauginkite
- Druska 1 arbat. š. marinatui
- Garstyčios 1 arbat. š. marinatui
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. marinatui
- Čiobreliai 1 arbat. š. marinatui
- Vynas 30 ml baltojo; marinatui
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. marinatui ir dar šiek tiek įdarui
- Džiovintos figos 150 g įdarui
- Pievagrybiai 150 g įdarui
- Raudonasis svogūnas 1 vnt. nedidelis; įdarui
- Džiūvėsiai 1 sauja arba skrebučių; įdarui
- Česnakai 1 skiltelės
- Brendis 50 ml įdarui
- Balzaminis actas 2 valg. š. įdarui
Kaip gaminti
1. Sumaišome marinatui skirtus ingredientus, jais įtriname antį, nepamiršdami ir jos vidaus.
2. Supjaustome džiovintas figas ir pievagrybius didesniais gabaliukai, o svogūną ir česnaką – smulkiai. Juos sumaišome su džiuvėsėliais, brendžiu, balzamiku ir aliejumi. Gautą įdarą sudedame į antį.
3. Kad antis išlaikytų formą ir įdaras neištekėtų, surišame kojas su specialia tvirta maistui skirta virvele. Jei norite, kad anties viduje esantys taukai ištekėtų, ją reikia subadyti.
4. Kepkite antį vadovaudamiesi ekspertės rekomendacijomis, o iškepus neskubėkite valgyti, leiskite mėsai kiek „pailsėti“.
Rekomendacijos:
- Skaniausia antis būna tada, kai yra kepama žemoje temperatūroje (150–160 laipsnių), tačiau ilgesnį laiką (3 valandas). Jei norite, kad antis apskrustų, temperatūrą iki 200 laipsnių reikėtų padidinti kepimo pabaigoje ir kepti dar 20 minučių.
- Kepant antį, uždengtą folija, reikėtų kartais palaistyti išsiskiriančiais riebalais.
- Ančiai iškepus, neskubėkite jos valgyti. Išėmus iš orkaitės ir uždengus folija, ji turi pastovėti 15 minučių. Tada anties mėsa atsipalaiduoja, išleidžia sultis, būna dar minkštesnė.
- Dažniausia klaida daroma tada, kad antis kepama per trumpai ir per aukštoje temperatūroje. Jei išvengsite šių klaidų, turėsite ant stalo nuostabaus skonio patiekalą.