Ingredientai
- Žuvis 4 vnt. Dorada
- Pomidorai 300 g slyviniai
- Druska 2 arbat. š. žuviai ir daržovėms
- Rozmarinai 5 g šakelė - žuviai ir daržovėms
- Aliejus 4 arbat. š. iš akies - žuviai įtrinti
- Čiobreliai 1 valg. š. švieži - saujelė
- Morkos 4 vnt. didesnės
- Citrinos 1 vnt. Laimos
- Salierai 1 vnt. 0,5
- Bolivinė balanda (kynva): pakaks ir 100 g 200 g
- Sezamo sėklos 1 valg. š. daržovėms
- Kalendros 1 valg. š. sėklos - daržovėms
Kaip gaminti
Žuvis ir daržovės (garnyras) turi būti kepamos atskirai.
- Paruoškite žuvį – išdarinėkite, nupjaukite galvas (rekomenduojama kepti su jomis, tačiau atrodo neestetiškai, be to, valgyti patogiau be jų), labai gerai išplaukite šaltu vandeniu. Užbarstykite vos vos druskos ir padėkite15 min. pabrandinti (dingsta nereikalingi kvapai, nubėga vanduo ir t.t.).
- Bolivinių balandų sėklas kruopščiai nuplaukite ir pamerkiite šaltame vandenyje (1: 2), kuriame jas virsite, kai į orkaitę pašausiu žuvį. Virkite 15-20 min.
- Morkas nulupkite ir perpjaukite išilgai į dvi arba tris dalis. Salierą nulupkite ir pusę jo supjaustykite pusės degtukų dėžutės dydžio kubeliais. Sudėkite į atvirą indą ir apšlakstykite aliejumi, užpilkitei šiek tiek druskos, užbarstykite sezamų sėklų, džiovintų rozmarinų bei maltų kelnendrų. Daržoves pašaukite į 185 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 min.
- Žuvies šonus negiliai įpjaukite, įtrinkite pasiruoštu mišiniu (aliejus, druska, kapoti čiobreliai, laimo sultys) ir suguldykite folija išklotoje skardoje. Ant viršaus uždėkite slyvinių pomidoriukų ir užbarstykite čiobrelių.
- Žuvį pašaukite į tą pačią orkaitę su daržovėmis, įkaitusią iki 185 laipsnių tada, kai daržovėms bus likę kepti 18 min. Jei žuvį perkepsite, ji bus sausa ir neskani, jei neiškepsite, valgysite sašimi.
- Išvikrite bolivines balanadas.
- Į lėkštę dėkite vieną žuvį, šiek tiek keptų daržovių, pomidoriukų ir du šaukštai bolivinės balandos. Atskirai padėkite pjaustyto laimo ir druskos, kad norintys daugiau skonių galėtų jų įsispausti arba užsibarstyti papildomai.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Ievos receptai“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita