Ingredientai
- Kiauliena 1 kg nugarinė
- Druska 1 sauja pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Slyvos 500 g
- Sultys 1 st. apelsinų
- Česnakai 2 skiltelės
- Pipirai 10 g pusė aitriojo
- Imbieras 10 g
- Cukrus 1 valg. š. arba medaus
- Kukurūzų krakmolas 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Apipilkite slyvas verdančiu vandeniu ir palaikykite porą minučių, tada iš karto perliekite šaltu vandeniu. Nulupkite odeles, išimkite kauliukus. Dėkite šiuos vaisius į smulkintuvą ir sutrinkite. Į susmulkintas slyvas suberkite supjaustytus česnaką, imbierą ir aitriąją papriką.
2. Visą šį kvapų mišinį supilkite į nesvylantį puodą ar prikaistuvį ir statykite ant silpnos ugnies. Kai pradės kilti burbulai, įberkite pagal skonį cukraus (galite dėti ir medaus) ir druskos. Periodiškai maišykite ir leiskite masei pakliuksėti bent 20 minučių. Paskui supilkite apelsinų sultis su jose ištirpintu krakmolu.
3. Kol padažas tirštės, įjunkite orkaitę ir paskrudinkite kiaulienos nugarinės kepsnius. Beje, mėsą galite kepti ir keptuvėje. Mėsos nereikia iš anksto marinuoti! Tiesiog apibarstykite ją druska ir juodaisiais pipirais.
4. Kai mėsa iškeps, padažas jau bus paruoštas. Sudėkite viską į lėkštes, garnyrui galite patiekti virtų ryžių.
Kulinaro patarimas: jei viso padažo nesuvalgysite su kepsniais, atvėsusį jį supilkite į butelį ir padėkite į šaldytuvą. Padažas puikiai tiks mėsai marinuoti arba kaip pagardas, pavyzdžiui, krevetėms.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita