Ingredientai
- Lašiša 1 kg filė
- Druska 1 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. malti
- Citrinos 1 vnt. 2 valg. š. - sulčių
- Paprikos 1 vnt. raudonoji
- Cukinijos 1 vnt. nedidelė
- Morkos 2 vnt.
- Svogūnai 2 vnt.
- Pomidorai 4 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Aliejus 4 valg. š.
- Laurų lapai 2 vnt.
- Čiobreliai 3 vnt. kelios šviežios šakelės
Kaip gaminti
1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, iš abiejų pusių įtrinkite druska, pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis, supjaustykite porcijomis ir sudėkite į riebalais pateptą kepimo indą.
2. Paprikas, morkas, svogūnus nuvalykite ir supjaustykite stambokais gabiukais. Cukiniją perpjaukite pusiau ir supjaustykite griežinėliais. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, česnakus sugrūskite.
3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pirmiausia pakepinkite česnakus ir svogūnus, paskui sudėkite likusias daržoves, laurų lapelius ir dar kelias minutes pakepinkite.
4. Apkeptas daržoves sudėkite ant žuvies, prismaigstykite čiobrelių šakelių ir 200`C karštumo orkaitėje kepkite 15 min. Tiek laiko visiškai užtenka, kad lašiša iškeptų, bet būtų išsaugotas natūralus jos skonis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita