Ingredientai
- Lašiša 800 g filė su oda
- Svogūnai 1 vnt. geriau šalotinis, supjaustytas labai plonais žiedais
- Apelsinai 1 vnt. nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys
- Citrinos 1 vnt. nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys
- Alyvuogių aliejus 120 ml
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Petražolės 1 sauja šviežių sukapotų
- Kalendros 1 sauja šviežių sukapotų
- Česnakai 1 skiltelės sukapota
- Rūkyta malta raudonoji paprika 0,5 arbat. š. galite keisti ir nerūkyta
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite iki 250C laipsnių temperatūros.
2. Nedideliame kepimo inde, kuriame kepsite lašišą, sumaišykite svogūno žiedus, pusę abiejų rūšių žievelių tarkių ir šaukštą alyvuogių aliejaus.
3. Lašišos filė pabarstykite druska ir klokite į kepimo indą bei aptepkite jame jau paruoštu mišiniu. Kepkite 30–35 min.
4. Kol žuvis kepa, nedideliame dubenėlyje sumaišykite labai smulkiai kapotas žoleles, česnaką, aliejų, likusius žviebelių tarkius ir citrusinių vaisių sultis, įberkite paprikos miltelių, dar šiek tiek druskos. Gautu padažu apliekite iškepusią žuvį ir patiekite ant stalo.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei