Ingredientai
- Ančiuviai 240 g
- Paprikos 6 vnt.
- Česnakai 4 skiltelės
- Grietinė 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pienas 1 valg. š. (reguliuokite kiekį pagal tirštumą)
- Alyvuogių aliejus 1 arbat. š. (kepti)
Kaip gaminti
- Nuplaukite paprikas, aptepkite jas aliejumi, apibarstykite druska ir apie 20 min. kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje, kol daržovė pajuos iš visų pusių.
- Dėkite paprikas į metalinį dubenį ir uždenkite folija, šiek tiek palaukite, kol jos atvės ir tada nulupkite. Supjaustykite paprikas į keturias dalis, suformuokite paprikos „filė“.
- Laikas gaminti ančiuvių padažą. Supilkite aliejų į keptuvę, sudėkite ančiuvius ir apkepkite juos, kol sutrupės.
- Įdėkite česnaką ir pilkite pieną. Kepkite ant mažos ugnies nuolat maišydami. Kai česnakas spaudžiamas pradeda trupėti, kepimas baigtas. Sutrinkite viską trintuvėje. Padažą pilkite ant paprikų ir pakepkite orkaitėje dar 10 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų