Ingredientai
Kaip gaminti
- Kefyro maišelius dėkite į šaldymo kamerą ir parą šaldykite.
- Atšaldytus maišelius perpjaukite, šaldytą masę sukrėskite į kiaurasamtį smulkiu tinkleliu arba marlę ir palikite, kad atšiltų ir išbėgtų išrūgos.
- Minkštą atšilusią varškės masę krėskite į marlę, gerai nuspauskite, suteikite norimą formą ir per naktį palaikykite šaldytuve.
- Atvėsusį sūrį atsargiai padėkite ant kepimo popieriaus. Iš aliejaus, traiškyto česnako, druskos ir raudonėlių užmaišykite užpilą, juo aptepkite sūrį.
- Rikotą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 min., kol viršus apskurs.
- Skanu valgyti su mėgstamomis daržovėmis, jų salotomis, kvapiu džemu aptepta skrudinta duonos riekele.
- Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita