Ingredientai
- Sorų kruopos 250 g
- Pienas 2 st.
- Sviestas 2 valg. š.
- Džiūvėsiai 1 valg. š.
- Varškė 200 g
- Grietinė 100 g
- Džiovintos slyvos 200 g
- Cukrus 3 valg. š.
- Migdolai 4 valg. š. drožlių
- Lazdynų riešutai 50 g
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Gerai nuplautas kruopas užpilkite karštu pienu, pasūdykite, įdėkite šaukštą sviesto ir 20 min. virkite ant mažos ugnies.
2. Slyvas išmirkykite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Riešutus sukapokite.
3. Į išvirusią košę sudėkite slyvas, riešutus, suberkite cukrų ir gerai išmaišykite.
4. Viską sukrėskite į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą, ant viršaus sudėkite su cinamonu ir grietine sutrintą varškę, apibarstykite migdolų drožlėmis ir 15 min. kepkite 200ºC karštumo orkaitėje.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Košės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita