Ingredientai
- Stirnienos kumpis 2 kg
- Garstyčios 2 valg. š.
- Aliejus 50 ml
- Medžiotojų prieskoniai 1 valg. š.
- Pipirai 1 valg. š. ir malti užpilui
- Česnakai 3 vnt. ir 1 užpilui (naudoti spaustus česnakus)
- Kuminai 1 valg. š.
- Rozmarinai 1 valg. š. džiovinti
- Rūkytos paprikos milteliai 1 valg. š.
- Kvapieji pipirai 1 valg. š.
- Druska 1 valg. š.
- Burokėliai 100 g švieži lapai - salotoms
- Pomidorai 1 vnt. salotoms
- Paprikos 1 vnt. saldžioji - salotoms
- Agurkai 1 vnt. salotoms
- Porai 100 g salotoms
- Balzaminis actas 1 valg. š. užpilui
- Cukrus 1 valg. š. užpilui
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. užpilui
- Citrinos 1 vnt. sultys - užpilui
Kaip gaminti
1. Stirnienos kumpį įtrinkite prieskoniais, garstyčiomis, apšlakstykite aliejumi ir palikite marinuotis bent jau parą vėsioje patalpoje.
2. Marinuotą mėsą kiškite į kepimo rankovę ir kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 1-1,5val.
2. Salotų ingridientus supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, apliekite salotų užpilu (visus užpilui reikiamus produktus sudėkite/supilkite į indelį ir gerai išmaišykite) ir patiekite prie keptos stirnienos.
Skanaus :)
Labai skanu su orkaitėje keptomis bulvėmis!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita