Ingredientai
- Obuoliai 3 vnt. 3 dideli arba 4 vidutinio dydžio
- Cinamonas 2 arbat. š. po 1 arbat. š. obuolių ir dribsnių masėms
- Muskatas 1 arbat. š. po 1/2 arbat. š. obuolių ir dribsnių masėms
- Imbieras 1 žiupsnelis maltas
- Gvazdikėliai 1 žiupsnelis malti
- Medus 4 valg. š. 1 ½ valg. š. obuolių ir 2 valg. š. dribsnių masėms
- Graikiniai riešutai 50 g
- Dribsniai 180 g trijų grūdų
- Miltai 30 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Sviestas 70 g
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite arba sviestu ištepkite 16 cm skersmens kepimo indą.
- Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis. Sudėkite į dubenį. Sumaišykite su maltu cinamonu, muskatu, imbieriu, gvazdikėliais, medumi ir smulkintais graikiniais riešutais. Stenkitės, kad visos obuolių skiltelės tolygiai pasidengtų prieskoniais ir medumi.
- Paruoštas obuolių skilteles sudėkite į kepimo indą.
- Kitame dubenyje sumaišykite trijų grūdų dribsnius, miltus, maltą cinamoną, muskatą ir druską. Nedideliame dubenėlyje iki vientisos masės išmaišykite tirpintą ir atvėsintą sviestą ir medų. Supilkite šį mišinį į dribsnius ir išmaišykite. Įsitikinkite, kad masė išsimaišė gerai – sausų ingredientų neturi likti.
- Paruoštą dribsnių masę sudėkite į kepimo indą ant obuolių. Paviršių išlyginkite ir švelniai paspauskite delnais.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes, kol obuoliai taps minkšti. Jei norite, apibarstykite milteliniu cukrumi ar apšlakstykite klevų sirupu.
- Patiekite iš karto, dar šiltą. Skanaus!
Idėja iš: www.theironyou.com
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Košės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita