Ingredientai
- Vištiena 1 vnt. višta
- Obuoliai 3 vnt. 3-4 rūgštūs
- Medus 1 valg. š. marinatui
- Prieskoniai: „Vegeta“ - marinatui 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Majonezas 100 g marinatui
- Kmynai 2 arbat. š. marinatui
- Česnakai 1 vnt. galvutė - marinatui
- Mairūnas 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Vištą nuplaukite ir nusausinkite. Paruoškite marinatą: medų ištirpinkite ir sumaišykite su „Vegeta“, druska, majonezu, kmynais, išspausta česnako galvute, mairūnu.
2. Marinatu įtrinkite vištą ir 4 val. palaikykite. Vėliau vištos vidų prikimškite obuolių ir užsiūkite.
3. Vištą, suvyniotą į foliją, apie 3 val. kepkite iki 175–200 ºC įkaitintoje orkaitėje. Jei višta mažesnė – kepkite trumpiau.