Ingredientai
- Viščiukas 1 vnt. apie 1,5 kg svorio, geriau kaimiškas
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š.
- Sviestas 115 g
- Cinamonų lazdelė 0,5 vnt.
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Šalavijai 1 sauja šviežių lapelių
- Citrinos 1 vnt. žievelės
- Pienas 500 ml
- Česnakai 10 skiltelės nenuluptų
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite iki 190C laipsnių temperatūros. Pasiruoškite puodą, tinkamą kepti orkaitėje, kuriame telpa višta (tinka ir kepimo indas aukštais kraštais).
2. Vištą įtrinkite prieskoniais ir apkepkite keptuvėje sviesto ir alyvuogių aliejaus mišinyje iš visų pusių, kad gražiai apskrustų. Perdėkite vištą į kepimui paruoštą indą, supilkite ir riebalus iš keptuvės bei sudėkite visus likusius ingredientus.
3. Kiškite puodą į orkaitę ir kepkite apie 1,5 valandos. Retkarčiais atidarykite orkaitę ir vis pašlakstykite kepančią vištą skysčiu, susidariusiu puode. Citrina šiek tiek sutrauks varškę, neišsigąskite, taip ir turi būti.
4. Iškepusią vištą palikite ramybėje keliolikai minučių, o tuomet pjaustykite ir tiekite užpylę tame pačiame kepimo puode susidariusiu padažu. Prie taip keptos vištos derinkite bulvių košę ar virtus ryžius bei mėgstamas salotas (gali būti šviežių, o gali būti ir apvirtų ar keptų daržovių).