Ingredientai
- Vištiena 800 g šlaunelių mėsa
- Brokoliniai kopūstai 200 g
- Medus 1 valg. š. marinatui
- Vanduo 50 ml gazuotas mineralinis - marinatui
- Actas 1 valg. š. baltojo vyno - marinatui
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. marinatui
- Saldžiosios paprikos milteliai 3 g pusė arbat. š. - marinatui
- Čiobreliai 5 g žiupsnelis - marinatui
- Druska 1 arbat. š.
- Mandarinai 4 vnt. padažui
- Kriaušės 1 vnt. padažui
- Sultys 1 valg. š. citrinų - padažui
- Apelsinai 1 vnt. 50 ml sulčių - padažui
- Cukrus 1 žiupsnelis padažui
- Aitriųjų paprikų padažas: padažui 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Pirmiausia paruoškite vištienos marinatą. Jei neturite daug laiko, galite nusipirkti jį jau paruoštą parduotuvėje. Dubenyje gerai sumaišykite visus išvardytus ingredientus, į mišinį pamerkite vištieną. Trumpiausias marinavimo laikas – 30 minučių.
2. Praėjus marinavimo laikui, ištraukite mėsą ir šiek tiek nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Dėkite į atvirą kepimo indą (aliejumi netepkite, nes vištiena šiek tiek bus riebi nuo marinato) ir 30–40 min. šaukite į 180 °C įkaitintą orkaitę. Likus kepti 5–7 min., sudėkite brokolinius kopūstus. Jei naudosite šviežius, reikės šiek tiek daugiau laiko, kol suminkštės.
3. Paruoškite mandarinų ir kriaušių padažą. Nuluptų mandarinų skilteles ir smulkintą kriaušę dėkite į neprisvylantį prikaistuvį, užpilkite citrinos ir apelsino sultimis, uždenkite ir pavirkite, kol vaisiai suminkštės ir ims bėgti sultys.Tuomet dar karštą masę perdėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite. Vėl supilkite tyrę į prikaistuvį, pagal skonį įberkite druskos ir cukraus, įpilkite saldaus aitriųjų paprikų padažo. Viską gerai sumaišykite. Apšlakstykite padažu vištieną su brokoliniais kopūstais.
Garnyrui tinka kukurūzų košė arba ryžiai, sumaišyti su šlakeliu citrinos sulčių ir smulkintais žalumynais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita