Ingredientai
- Vištiena 2 vnt. šlaunelės + blauzdelės
- Česnakai 4 skiltelės
- Pastarnokas 4 vnt. nedideli
- Čiobreliai 1 arbat. š. šviežių
- Šalavijai 1 arbat. š. šviežių
- Citrinos 1 vnt.
- Kriaušės 2 vnt. šiek tiek kietesnės
- Druska 0,75 arbat. š.
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. šviežiai maltų
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Smulkia tarka nutarkuojame citrinos žievelę.
2. Nulupame ir susmulkiname 1 česnako skiltelę, inde sumaišome su smulkintais čiobreliais, šalavijais, citrinos žievele, druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi. Gautu mišiniu ištriname vištos gabalėlius ir šaltai marinuojame bent dvi valandas.
3. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių (režimas su vėjeliu).
4. Likus 30 minučių iki kepimo ištraukiame vištą iš šaldytuvo. Išilgai supjaustome pastarnokus ir kriaušes ir sudedame prie vištienos. Dedame likusias česnako skilteles. Papildomai įdedame druskos, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir viską sumaišome, kad daržovės pasidengtų marinatu.
5. Vištieną su daržovėmis dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 35-40 minučių arba kol vištiena apskrus.
6. Į keptuvę metame truputėlį sviesto ir, sviestui parudavus, dedame kelis šalavijo lapelius. Kepame nepilną minutę, kol šalavijas pasidarys traškus.
7. Iškepusią vištą su pastarnokais ir kriaušėmis perdedame į lėkštę, dedame ten ir traškius šalavijo lapelius. Valgome su žaliomis salotomis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai