Ingredientai
- Žuvis 300 g 2 gabaliukai po 150 g, pvz., lašišos
- Pomidorai 8 vnt. 3 geltoni slyviniai ir 5 vyšniniai
- Petražolės 2 vnt. šakelės
- Kalendros 2 vnt. šakelės
- Mėtos 2 vnt. šakelės
- Žalioji citrina 1 vnt.
- Druska 2 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Pirmiausia, iš smulkintų žolelių, žaliosios citrinos sulčių, dviejų šaukštų alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų paruoškite marinatą žuviai (šaukštą jo atsidėkite). Žuvies gabaliukus marinate laikykite apie 15–20 minučių.
2. Pakepkite žuvį ant grilio, keptuvėje arba orkaitėje. Šefas ją kepė ant grilio po 3–4 minutes iš abiejų pusių.
3. Iškeptą žuvį patiekite su šviežiais pomidorais ir atsidėtuoju marinatu. Užberkite šiek tiek druskos ir pipirų, papuoškite žalumynais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai