Ingredientai
- Ešerys 1 vnt. filė gabaliukas
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Sviestas 30 g
- Smidrai 5 vnt.
- Agurkai 1 vnt. mažas, supjaustytas riekelėmis
- Cukinijos 0,5 vnt. supjaustyta riekėmis
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Medus 1 arbat. š.
- Kaparėliai 1 valg. š.
- Krapai 1 sauja
- Grybai 5 vnt. šviežių mėgstamų (nebūtinai)
Kaip gaminti
- Keptuvėje iškepkite ešerio filė: įkaitinkite alyvuogių aliejų, dėkite žuvį odele į apačią ir kepkite, kol maždaug 70–80 proc. žuvies iš šonų pabals, t.y. bus iškepusi, liks tik viduriukas. Tada apverskite ir pakepkite dar minutę, o tada pabarstykite druska, pipirais.
- Kitoje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek sviesto ir dėkite agurkų bei cukinijų riekes – kepkite 3–4 min. iš abiejų pusių, kol lengvai karamelizuosis, pasūdykite, ant agurkų uždėkite truputį medaus. Išimkite cukinijas ir agurkus iš keptuvės, o į ją įpilkite šiek tiek vandens ir sudėkite smidrus – tegul jie pakepa 3–4 min.
- Išėmę smidrus, keptuvėje likusią glazūrą naudokite kaip pagrindą padažui: įdėkite porą šaukštų sviesto, įberkite saujelę kaparėlių ar kaparių ir nuolat maišykite. Nuėmę nuo ugnies dar įspauskite šiek tiek citrinos sulčių ir įdėkite šiek tiek medaus – jis „nugesins“ rūgštumą ir subalanduos skonius. Pasak Bernardo, gausite tikra anglišką klasiką – sviesto padažą su kaparėliais
- Bernardas į lėkštę su žuvimi ir daržovėmis bei padažu dėjo dar porą priedų – sausoje keptuvėje padeginto šalotinio svogūno gabalėlius ir šiek tiek svieste kepintų grybų (galima kepinti tokius, kokius labiausiai mėgstate). Galiausiai patiekalas paskanintas krapais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei