Ingredientai
- Fetos sūris 4 vnt. riekelės; apie 0,8–1cm storio
- Aliejus 2 valg. š. arba ghee sviesto, kepimui
- Citrinos 0,5 vnt. labai plonai nulupta žievelė (naudokite tik ekologišką citriną)
- Kiaušiniai 1 vnt. išplaktas
- Džiūvėsiai 2 sauja panko
- Medus 1 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Raudonieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
Feta yra vienas iš tų nedaugelio sūrių, kurie kepdami nesilydo. Prieš kepant jį galima apvolioti manų kruopose, džiūvėsėliuose, bet jei norite paties traškiausio efekto, kepkite jį su panko – japoniškais džiūvėsėliais. Jie lengvesni, traškesni, sugeria mažiau riebalų nei tradiciniai lietuviški.
Kad panko geriau priliptų, pavoliokite sūrį plaktame kiaušinyje (beje, kai kepsite su manų kruopomis, kiaušinio nė neprireiks – manai prilips prie ir taip drėgno sūrio paviršiaus).
Tai vienas tų patiekalų, kuriam net receptas nereikalingas. Bet vertas išmėginimo tikrai. Ir vertas improvizacijų. Patiekite keptą fetą karštą arba kambario temperatūros (man skaniausia karšta).
1. Įkaitinkite keptuvėje šlakelį sviesto (ghee) arba aliejaus ir įmeskite citrinos žieveles. Leiskite žievelėms paskleisti aromatą (1–2 minutes), tada išgriebkite ir išmeskite. Keptuvėje liks tik citrinomis pagardintas aliejus.
2. Kiekvieną fetos riekelę pavoliokite kiaušinio plakinyje ir apvoliokite panko džiūvėsėliuose, įspausdami juos švelniai į sūrį. Kepkite įkaitintuose citrinomis pagardintuose riebaluose po maždaug 2–3 minutes iš abiejų pusių arba kol džiūvėsėliai gražiai apskrus. Neperkraukite keptuvės, verčiau sūrio gabalėlius kepkite keliomis porcijomis.
3. Patiekite keptą sūrį karštą arba kambario temperatūros, pašlakstytą pipiriniu medumi, padėkite medaus šalia, jei norėtųsi dar saldumo valgant. Patiekite su paskrudinta balta duona ir alyvuogėmis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Graikų