Ingredientai
- Ešerys 2 vnt. jūros
- Bulvės 8 vnt. nedidelės
- Pomidorai 8 vnt. slyviniai
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Saldžiosios paprikos milteliai 2 arbat. š.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 0,3 arbat. š. arba pagal skonį
- Petražolės 1 žiupsnelis smulkintų šviežių
Kaip gaminti
1. Žuvį, jei reikia, atitirpinkite, nuskuskite, išplaukite.
2. Bulves apvirkite vandenyje.
3. Pomidorus ir bulves supjaustykit per pusę, svogūnus ir česnakus susmulkinkite.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 200C laipsnių temperatūros.
5. Kepimo indą (skardą) ištepkite aliejumi, klokite bulves, pomidorus, apibarstykite svogūnais su česnaku, patieskite ant viršaus žuvis, tada ant visko užberkite druskos, pipirų, raudonosios paprikos miltelių ir smulkintų petražolių.
6. Užklokite kepinį aliuminio folija ir pašaukite į orkaitę.
7. Kepkite apie 30-35 minutes, kol žuvis bus trapi, o bulvės minkštos.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita