Ingredientai
- Karpis 850 g filė su oda, be žvynų
- Svogūnai 1 vnt. supjaustytas plonais griežinėliais
- Česnakai 1 skiltelės supjaustyta labai plonomis juostelėmis
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Miltai 0,5 st. pavoliojimui
- Aliejus 0,3 st. kepimui ir dar šaukštelis padažui
- Medus 2 valg. š. padažui
- Garstyčios 2 valg. š. padažui
Kaip gaminti
1. Likus dienai iki patiekimo, nuplaukite ir gerai nusausinkite karpio filė. Supjaustykite porcijos dydžio gabalėliais, tada pabarstykite druska ir pipirais. Kiekvieną karpio gabalėlį iš abiejų pusių apvoliokite miltuose. Taip paruoštus karpio gabalėlius dėkite į sandariai užsidarantį indą, tarpuose tarp žuvies gabalėlių klodami svogūno žiedus, ir švelniai paspaudžiant, kad kuo daugiau svogūno skonio susigertų į karpį. Uždenkite indą ir laikykite šaldytuve parą (daugiausia – dvi paras).
2. Prieš patiekdami išimkite karpio gabalėlius iš indo, kuriame marinavote, svogūnus išmeskite, o karpį apkepinkite iš abiejų pusių įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 160°C.
4. Apkepintus žuvies gabalėlius sudėkite į kepimui orkaitėje skirtą indą ir pabarstykite česnako juostelėmis. Iš medaus, garstyčių ir aliejaus sumaišykite padažą ir juo apliekite karpio gabalėlius. Kepkite apie 15 minučių, kol padažas sušils, ims švelniai burbuliuoti.
5. Patiekite iškart.