Ingredientai
- Kiauliena 1500 g kumpis
- Majonezas 6 valg. š.
- Garstyčios 4 valg. š.
- Persiladas: 2 arbat. š.
- Bulvės 1 kg
- Aliejus 3 valg. š.
- Prieskoniai 2 arbat. š. keptoms bulvėms
- Salotos 100 g įvairių
- Riešutai 1 valg. š. kepinti kedrų
- Cukrus 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Vynuogių kauliukų aliejus: 3 valg. š.
Kaip gaminti
- Kiaulienos kumpį ištepkite majonezu, garstyčių ir persilado (prieskonių mišinys) mišiniu, įdėkite į kepimo rankovę ir palikite marinuotis keletą valandų.
- Prieš kepant mėsą, nuluptas bulves supjaustykite skiltelėmis, apibarstykite bulvių prieskoniais, pašlakstykite aliejumi ir gerai išmaišykite.
- Viską sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 1.30 val.
- Salotų užpilui sumaišykite cukrų, druską, prieskonius salotoms, kedro riešutus ir aliejų.
Receptą atsiuntė Laima K.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Mano gardus ruduo“
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita