Ingredientai
- Žuvis 1 vnt. šviežias karpis
- Druska 2 valg. š. pagal skonį žuviai ir 1 valg.š. - marinatui
- Aliejus 50 ml kepimui
- Miltai 1 sauja
- Vanduo 1 l marinatui
- Morkos 1 vnt. marinatui
- Laurų lapai 2 vnt. 2 - 3 - marinatui
- Pipirai 3 vnt. 3 - 4 juodieji ir kvapnieji žirniukai - marinatui
- Cukrus 1 valg. š. marinatui
- Actas 1 valg. š. pagal skonį - marinatui
Kaip gaminti
- Žuvį nuskuskite, išdarinėkite, nuplaukite ir supjaustykite nedideliais plonais gabaliukais.
- Pasūdykite, apvoliokite miltuose ir keptuvėje su aliejumi iškepkite. Atvėsinkite.
- Į užvirintą vandenį dėkite laurų lapelių, pipirų, druskos, cukraus, nuskustą ir griežinėliais supjaustytą morką. Virkite, kol morka paminkštės.
- Supilkite actą – tiek, kad ragaujant atrodytų, jog šio kiek per daug. Marinatas turi būti skanus, saldžiarūgštis, bet ne per silpnas.
- Į švarius stiklainius sukiškite karpį, užpilkite marinatu (galite ir atvėsintu), sandariai uždarykite. Šie konservai skaniausi po dviejų ar trijų dienų. Šaldytuve galite laikyti kelias savaites. Panašiai marinuojamos keptos stintos, strimelės.
Beje, su morkomis galite apvirti pusžiedžiais pjaustytų svogūnų. Taip pat juos galite ne virti marinate, o kepti su žuvimis ir į stiklainius dėti apkeptus.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita