Ingredientai
- Moliūgai 1 vnt. vidutinio dydžio, supjaustytas riekelėmis, bet nenuluptas
- Svogūnai 2 vnt. stambiai supjaustyti
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Šalavijai 1 sauja šviežių arba džiovintų
- Lęšiai 100 arbat. š.
- Citrinos 1 vnt. reikės tarkuotos žievelės ir 2 valg. šaukšt. sulčių
- Česnakai 1 skiltelės sutraiškyta
- Petražolės 1 sauja šviežių, sukapotų
- Mėtos 1 sauja šviežių, sukapotų
- Mėlynųjų pelėsių sūris 100 g minkšto
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Dideliame dubenyje moliūgo riekes ir svogūnus gerai sumaišome su 2 valg. šaukšt. aliejaus, šalavijo lapais, 3/4 arbat. šaukšt. druskos ir pipirų. Išdėliojame ant skardos, išklotos kepimo popieriumi.
2. Kepame 25–30 min. 220 laipsnių temperatūroje. Ištraukiame iš orkaitės ir leidžiame atvėsti 10 min.
3. Kol kepa moliūgai, išverdame lęšius, nukošiame. Sumaišome su likusiais ingredientais (išskyrus sūrį), 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus ir 1/4 arbat. šaukšt. druskos.
4. Sumaišome moliūgus su lęšiais. Užbarstome gabaliukais pjaustytu sūriu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei, Vegetarams