Ingredientai
- Pomidorai 200 g vynuoginių
- Alyvuogės 70 g Kalamata, supjaustytų
- Česnakai 1 skiltelės sutrinta
- Raudonasis svogūnas 1 vnt. nedidelis, supjaustytas kubeliais
- Petražolės 2 valg. š.
- Raudonėliai 1 arbat. š. džiovinto
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Fetos sūris 150 g
- Duona 1 vnt. kepaliukas; patiekimui
Kaip gaminti
1. Dubenyje sumaišykite pomidoriukus, alyvuoges, svogūnus, česnaką, pusę petražolių, raudonėlius, alyvuogių aliejų, užbarstykite šiek tiek juodųjų pipirų.
2. Pasiruoškite plokščią kepimo indą patepdami ji trupučiu alyvuogių aliejaus, tada dėkite ties jo viduriu fetos sūrio gabaliuką ir pilkite ant jo pomidorų mišinį.
3. Dėkite kepimo indą į iki 200 °C laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite apie 15–20 min.
4. Pabarstykite likusiomis petražolėmis ir iškart valgykite su duona, lavašu ar lazdelėmis. Jei patiekalo šiek tiek liko, jį vėliau galima pašildyti toje pačioje orkaitėje.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai