Ingredientai
- Sūris 2 riekės pelėsinis
- Citrinos 1 vnt. 1 arbat. š. sulčių - pagardui
- Rozmarinai 2 valg. š. kapoti, švieži
- Riešutai 120 g kapoti
- Medus 3 valg. š. skystas
- Vyšnios 100 g trintos, šaldytos - pagardui
- Raudonasis svogūnas 1 vnt. pagardui
- Rudasis cukrus 1 valg. š. pagardui
- Balzaminis actas 1 valg. š. pagardui
Kaip gaminti
1. Kapotus riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje, sumaišykite su rozmarinais ir ištirpintu medumi. Sūrius dėkite į kepimo popierių, aptepkite riešutų ir medaus mase, kepimo popieriaus kraštelius užlankstykite ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min.
2. Kol sūris keps, paruoškite uogų pagardą. Svogūną nulupkite, sumeskite į puodelį su cukrumi, pakaitinkite, tada sukrėskite vyšnias, supilkite citrinos sultis ir balzaminį actą. Viską gerai išmaišykite. Maišydami pagardą ant silpnos ugnies kaitinkite apie 20 min.
3. Keptą sūrį išdėliokite į lėkštes, šalia patiekite šiltos arba atvėsintos vyšnių ir svogūnų tyrės. Tokią užkandėlę skanu valgyti su gražgarsčių salotomis ir baltos duonos riekele.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita