Ingredientai
- Moliūgai 1 vnt. sviestinis
- Alyvuogių aliejus 1 arbat. š.
- Druska 0,5 arbat. š.
- Čiobreliai 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis grūstų
- Sviestas 2 valg. š.
- Migdolai 2 arbat. š. maltų
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
2. Moliūgą nuskuskite daržovių skustuku ir perpjaukite išilgai per pusę. Šaukštu išskobkite sėklalizdį.
3. Moliūgo puses sudėkite į aliejumi pateptą kepimo indą ir supjaustykite, neįpjaudami iki galo, plonais griežinėliais. Aptepkite aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais ir apibarstykite čiobreliais.
4. Kepkite orkaitės viduryje 30 minučių. Išimkite iš orkaitės, aptepkite lydytu sviestu ir apibarstykite maltais migdolais. Kepkite dar 15 minučių, kol moliūgas gražiai parus.
5. Tiekite kaip garnyrą ar valgykite kaip pagrindinį patiekalą su duona ir jogurtiniu padažu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Švedų