Ingredientai
- Rikotos sūris 250 g 1 indelis
- Druska 4 g Himalajų druska
- Pipirai 1 arbat. š.
- Rozmarinai 1 valg. š. džiovinti
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. 2-3
- Raudonasis aštrus pipiras (0,25 arbat. š.) 2 g
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių.
2. Indą ištepkite alyvuogių aliejumi. Įverskite rikotos sūrį ir apšlakstykite aliejumi, kad geriau priliptų prieskoniai.
3. Apibarstykite druska ir pipirais (aš naudoju mišinį: raudonų, žalių, baltų, juodų). Namuose pati džiovinau rozmariną ir aštriuosius pipirus, jei neturite, galima naudoti ir pirktinius. Tik žinoma, naminiai visada suteikia savą skonį. :)
Taigi, užtarkuokite džiovintą raudonąjį pipiriuką (tik jo kiekį jau tikrai reiktų reguliuoti patiems) ir sulaužykite rozmarino lapelius. Apskrudę man jie labai skanūs!
4. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15-20 min. Palaukite, kol šiek tiek apskrus ir dar karštą dėkite ant stalo.
Skanaus! :)
Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Ievos receptai“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita