Ingredientai
- Viščiukas 1 vnt.
- Klevų sirupas 4 valg. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Pipirai 1 žiupsnelis galima naudoti mišinį įvairių
- Imbieras 25 g šviežio
- Rozmarinai 1 vnt. šakelė
- Česnakai 4 skiltelės
- Apelsinai 1 vnt. nutarkuota žievelė
- Granatas 0,5 vnt. sėklos
- Ananasai 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Šviežią viščiuką perpjauname per krūtinėlę pusiau.
2. Į elektrinį trintuvą dedame druską, pipirus, imbiero šaknį, rozmariną, apelsino žievelę bei česnako skilteles ir sutriname iki vientisos masės.
3. Paruošta prieskonių mase įtriname viščiuką iš visų pusių ir paliekame šaldytuve per naktį marinuotis.
4. Likus valandai iki kepimo išimame viščiuką iš šaldytuvo ir perpus perpjautas jo dalis surišame su siūlu. Patepame klevų sirupu ir dedame į kepimo skardą. Norintiems dar įvairesnių skonių R.Bolgovas rekomenduoja prie klevų sirupo pridėti apelsino sulčių bei 2 valgomuosius šaukštus sūraus sojų padažo.
5. Paruoštą viščiuką dedame į iki 170C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame 1,5 val.
6. Paruošiame ananasą: pašaliname kotą ir supjaustome į keturias dalis. Dedame ant grilio grotelių ir kepame, kol apskrus.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Kalėdos