Ingredientai
- Viščiukas 1 vnt. vidutinio dydžio, geriau kaimiškas
- Saldžiosios bulvės 2 vnt. supjaustytos piršto storio griežinėliais
- Svogūnai 1 vnt. supjaustytas plonais griežinėliais
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. po šaukštą viščiukui ir ryžiams
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š.
- Citrinos 2 vnt. nuplauta ir supjaustyta plonais griežinėliais, ir kitos citrinos sultys bei nutarkuota žievelė (jos prireiks ryžiams)
- Vorčesterio padažas 1 valg. š.
- Čiobreliai 1 arbat. š. džiovintų arba kelios šakelės šviežių
- Ryžiai 180 g ilgagrūdžių; ryžiams
- Ciberžolė 0,5 arbat. š. ryžiams
- Vanduo 500 ml verdančio; ryžiams
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.
2. Vidutinio dydžio kepimo skardą aukštesniais kraštais ištepkite maždaug šaukštu aliejaus. Sudėkite į skardą saldžiųjų bulvių bei svogūnų griežinėlius, tolygiai paskirstykite, pabarstykite druska ir pipirais, pamaišykite, kad viskas pasidengtų aliejumi. Ant viršaus sudėliokite citrinos griežinėlius.
3. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite citrinos sultis, Vusterio padažą, svogūnų miltelius (jei naudojate) ir čiobrelius. Gautu mišiniu apipilkite viščiuką ir, kiek įmanoma, įtrinkite, nepamiršdami ir vidaus. Taip paruoštą paukštį dėkite į skardos su bulvėmis ir svogūnais centrą.
4. Ryžius nuplaukite siete po tekančiu vandeniu, gerai nusunkite, perdėkite į dubenį, suberkite ciberžolę, citrinos žievelę, supilkite aliejų, pasūdykite ir įberkite pipirų, gerai išmaišykite. Taip paruoštus ryžius dėliokite skardoje aplink viščiuką, nemaišykite su kitais ingredientais.
5. Verdantį vandenį pilkite ant ryžių skardoje (ant viščiuko nereikia), o tada pridenkite viską folija ir kepkite apie 40–50 min. Praėjus šiam laikui foliją pašalinkite ir kepkite dar apie 25–30 min., kol vištiena ir ryžiai gražiai paskrus.