Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.5 5 / 4
Jau įvertinote šį receptą

Keptas viščiukas su ryžiais ir saldžiosiomis bulvėmis

Kepta vištiena su ryžiais
Kepta vištiena su ryžiais / Vida Press nuotr.
Skaitysiu vėliau

Iškepus viščiuką paprastai dar tenka rūpintis garnyru – koše, ryžiais, salotomis... Tačiau šįkart siūlome receptą, kuris padės išvengti bet kokių papildomų rūpesčių – dedate viską į skardą, šaunate į orkaitę ir blieka šiek tiek palaukti. O sulauksite išties gardaus ir nekasdienio patiekalo.

 

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.

2. Vidutinio dydžio kepimo skardą aukštesniais kraštais ištepkite maždaug šaukštu aliejaus. Sudėkite į skardą saldžiųjų bulvių bei svogūnų griežinėlius, tolygiai paskirstykite, pabarstykite druska ir pipirais, pamaišykite, kad viskas pasidengtų aliejumi. Ant viršaus sudėliokite citrinos griežinėlius.

3. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite citrinos sultis, Vusterio padažą, svogūnų miltelius (jei naudojate) ir čiobrelius. Gautu mišiniu apipilkite viščiuką ir, kiek įmanoma, įtrinkite, nepamiršdami ir vidaus. Taip paruoštą paukštį dėkite į skardos su bulvėmis ir svogūnais centrą.

4. Ryžius nuplaukite siete po tekančiu vandeniu, gerai nusunkite, perdėkite į dubenį, suberkite ciberžolę, citrinos žievelę, supilkite aliejų, pasūdykite ir įberkite pipirų, gerai išmaišykite. Taip paruoštus ryžius dėliokite skardoje aplink viščiuką, nemaišykite su kitais ingredientais.

5. Verdantį vandenį pilkite ant ryžių skardoje (ant viščiuko nereikia), o tada pridenkite viską folija ir kepkite apie 40–50 min. Praėjus šiam laikui foliją pašalinkite ir kepkite dar apie 25–30 min., kol vištiena ir ryžiai gražiai paskrus.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.