Ingredientai
- Paprikos 4 vnt. geriau rinktis mažesnes pailgas, bus lengviau paruošti
- Brinzos sūris 100 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Miltai 1 st.
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Aliejus 3 valg. š. kepimui
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite iki 250C laipsnių temperatūros.
2. Pipirus nuplaukite, nupjaukite viršų ir išimkite sėklas. Sudėkite pipirus į orkaitę (galima patepti aliejumi) ir kepinkite, kol odelė vietomis pradės juoduoti. Išimkite pipirus, sandariai uždenkite folija ir atvėsinkite. O tada nulupkite pipirų odelę – po visų procedūrų tai turėtų būti nesudėtinga.
3. Brinzą sutarkuokite smulkia trintuve. Įmuškite kiaušinį ir sumaišykite įdarą. Kitus du kiaušinius išplakite su druska.
4. Į pipirų vidų įdėkite įdaro, apvoliokite miltuose, panardinkite kiaušinių plakinyje ir kepkite ant keptuvėje įkaitinto aliejaus – kiekvieną pusę maždaug 3-4 minutes, kol gražiai paruduos.
5. Iškeptus pipirus padėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalai.
6. Skaniausia valgyti šiltus.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Bulgarų