Ingredientai
- Baklažanai 1 vnt.
- Fetos sūris 100 g
- Česnakai 1 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 100 ml
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių
- Kedrinės pinijos 50 g
- Mėtos 1 arbat. š. šviežių
- Raudonėliai 1 arbat. š. žiupsnelis džiovintų
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Baklažaną supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais, pabarstykite druska ir palaikykite bent 20 min.
2. Popieriniu rankšluosčiu nusausinkite baklažanus, sudėkite į dubenį, apšlakstykite 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, išspauskite česnaką ir viską išmaišykite.
3. Sudėkite griežinėlius į skardą, pabarstykite raudonėliais ir kapotomis mėtomis, pašaukite į 200°C temperatūros orkaitę, kepkite 5–10 min.
4. Paruoškite padažą: sumaišykite likusį alyvuogių aliejų su citrinų sultimis, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
5. Sausoje keptuvėje trumpai pakepinkite kedrines pinijas.
6. Keptus baklažanų griežinėlius sudėkite į lėkštę, apšlakstykite padažu, užtrupinkite fetos, užberkite kedrinių pinijų. Tiekite kaip užkandį su baltos duonos riekelėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita