Ingredientai
- Baklažanai 2 vnt. salotoms
- Granatas 0,5 g jei didelis, o jei mažesnis, tada visas; salotoms
- Pomidorai 1 vnt.
- Petražolės 1 sauja šviežių; salotoms
- Mėtos 1 sauja šviežių; salotoms
- Granatų melasa 1 valg. š. padažui
- Alyvuogių aliejus 1 arbat. š. padažui
- Actas 1 arbat. š. raudonojo vyno; padažui
- Maltas žagrenis (sumac) 1 arbat. š. padažui
- Jogurtas 3 valg. š. natūralaus; jogurtui
- Česnakai 0,5 skiltelės jogurtui
Kaip gaminti
1. Baklažanus supjaustome labai plonomis pailgomis juostelėmis.
2. Baklažanų juosteles šiek tiek apšlakstome itin tyru alyvuogių aliejumi, pabarstome druska bei pipirais ir kepame keptuvėje, kol iš abiejų pusių apskrus, tik svarbu, kad per daug kad nesukietėtų, baklažanas nebūtų sausas.
3. Mažais kubeliais supjaustome pomidorą. Dedame į indą kartu su granato sėklomis.
4. Dubenėlyje sumaišome padažui skirtus ingredientus. Dedame druskos, pipirų ir pilame ant pomidorų su granatais. Viską išmaišome.
5. Į lėkštę dedame baklažanus, apibarstome druska ir pipirais, apšlakstome alyvuogių aliejumi, jei reikia. Ant viršaus dedame pomidorus su granatais ir apibarstome smulkiai kapotomis petražolėmis bei mėtomis.
6. Į dubenėlį dedame jogurtą ir įtarkuojame česnako. Dedame druskos ir pipirų, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir patiekame prie salotų. Kartu puikiai tiks karšta plokščia duona.
7. Taip pat, jei yra noro ir laiko, kartu labai tiks marinuotas svogūnas kurį ruošiu labai paprastai. Į mažą puodą pilame 100 ml raudono vyno acto, dedame 35 g rudojo cukraus ir 1 arbat. šaukšt. sumac. Viską užvirus dedame plonais griežinėliais supjaustytą raudonąjį svogūną ir paliekame atvėsti.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai