Ingredientai
- Briuseliniai kopūstai 500 g
- Graikiniai riešutai 100 g
- Datulės 6 vnt. didelės Medjool
- Sviestas 1 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Citrinos sultys 2 valg. š.
- Sultinys 100 ml arba vandens
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Nuimkite gelstelėjusius ar pažeistus išorinius briuselinių kopūstų galvučių lapelius, nupjaustykite kotelius ir perpjaukite galvutes pusiau.
2. Graikinius riešutus švelniai pakepinkite orkaitėje ar keptuvėje (pakaks kelių minučių) ir stambiai sukapokite. Iš datulių išimkite kauliukus ir stambiai supjaustykite.
3. Plačioje keptuvėje įkaitinkite sviestą ir aliejų, tada suberkite briuselinių kopūstų puseles ir kepinkite ant vidutinės kaitros, kol pakvips ir briuseliniai kopūstai taps švelniai rusvi. Įpilkite citrinos sulčių, berkite druskos, pipirų, palaukite, kol skystis išgaruos. Supilkite sultinį ar vandenį ir dar šiek tiek pakepkite, kol kopūstėliai taps minkšti, bet dar išlaikys formą.
4. Berkite iškeptas kopūstėlių puseles į dubenį, čia pat suberkite ir riešutus, datules, išmaišykite, paragaukite, ar netrūksta druskos, pipirų. Tiekite dar šiltus kaip užkandį ar garnyrą.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos