Ingredientai
- Briuselio kopūstai: 600 g
- Vynuogės 200 g raudonųjų
- Karijai: 50 g
- Medus 1 valg. š.
- Aliejus 2 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. - sulčių
- Druska 1 arbat. š.
- Čiobreliai 5 vnt. 5 - 6 šakelės
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 0C.
- Briuselinius kopūstus (šviežius arba šaldytus) 1–2 minutėms įkiškite į verdantį vandenį, paskui staigiai perliekite šaltu.
- Kopūstėlius perpjaukite pusiau ir sudėkite į storasienį kepimo indą.
- Sumeskite raudonąsias vynuoges ir karijas.
- Medų, aliejų, citrinos sultis ir druską labai gerai sumaišykite.
- Mišiniu užpilkite kopūstus su vynuogėmis, ant viršaus užberkite čiobrelių šakelių. Kepkite apie 30 minučių.
- Pagaminsite per 20 min. (be kepimo).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita