Ingredientai
- Grybai 10 vnt. didelių grybų kepurėlių (pavyzdžiui, rudmėsių, grūzdų, baravykų, pievagrybių)
- Česnakai 6 skiltelės
- Aliejus 2 valg. š.
- Vynas 3 valg. š. chereso
- Anakardžių riešutai 30 g
- Citrinos 1 vnt. šaukštas citrinų sulčių
- Salotos 100 g įvairių salotų lapelių
- Petražolės 20 g ryšulėlis šviežių
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį šviežiai maltų
- Rozmarinai 5 g nedidelė šakelė
Kaip gaminti
1. Grybus labai gerai nuvalykite, nuplaukite ir nusausinkite. Didesnes kepurėles galite ir kiek pasmulkinti.
2. Česnakus nulupkite, supjaustykite griežinėliais, suberkite į keptuvę su aliejumi, kapotomis petražolėmis ir pusvalandžiui palikite pastovėti, kad aliejus prisigertų česnakų ir žalumynų kvapo, tada česnakus pakepinkite.
3. Kai česnakai dailiai pagels, suberkite kapotus anakardžius, supilkite cheresą, kiek pakaitinkite, tada sudėkite grybų kepurėles, jas pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir kepkite ant mažos ugnies apie 20 min., kol išgaruos dalis skysčio.
4. Pabaigoje grybus apšlakstykite citrinų sultimis, suberkite kapotus rozmarinus ir tiekite karštus su salotų lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita