Ingredientai
- Obuoliai 2 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Sviestas 2 valg. š.
- Džiovintos slyvos 8 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Kmynai 1 arbat. š.
- Apelsinų džemas 1 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. 1 arbat. š. sulčių
- Brendis 50 ml
Kaip gaminti
1. Slyvas nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite ir pusvalandžiui pamerkite į brendį.
2. Obuolius nuplaukite, sėklalizdžius išskobkite taip, kad būtų vietos įdarui.
3. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste, iki dailiai parus, tada berkite kmynų, pagal skonį druskos ir pipirų, labai gerai nuvarvintų slyvų, sukrėskite apelsinų džemą, supilkite citrinų sultis ir viską kaitinkite ant labai mažos ugnies apie 4 min.
4. Paruoštą įdarą krėskite į obuolius, ant viršaus dėkite po vieną džiovintą slyvą.
5. Kepkite karštoje orkaitėje apie 25 min., iki obuolių odelė sutrūkinės.
Tinka prie mėsos patiekalų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita