Ingredientai
- Kiauliena 1500 g šonkauliukai
- Bulvės 10 vnt.
- Cukinijos 200 g
- Moliūgai 200 g
- Morkos 4 vnt.
- Druska 1 valg. š.
- Laurų lapai 2 vnt.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Mėsos prieskoniai (mėgstami) 2 valg. š.
- Petražolės 10 g šakelė žalių
Kaip gaminti
1. Šonkauliukus pavirkite 30 min. sūdytame, laurų lapeliais bei pipirais pagardintame vandenyje. Apibarstykite šonkauliukus prieskoniais ir dėkite į kepimo skardą.
2. Šalia sudėkite skustas bulves, apibarstytas druska bei smulkintomis petražolėmis. Bulves dar galite įpjauti ir į įpjovas įdėti po gabaliuką sviesto ir morkos, moliūgo ar cukinijos. Arba galite daržoves taip pat pasūdyti, pagardinti prieskoniais ir sudėti šalia bulvių.
3. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol šonkauliukai apskrus, o daržovės suminkštės.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita