Ingredientai
- Kalakutiena 500 g faršas
- Batonas 3 riekės
- Grietinėlė 200 ml neriebi
- Paprikos 30 g pusė raudonos
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Svogūnų laiškai 1 sauja
- Petražolės 1 sauja
- Vištienos prieskoniai 1 arbat. š.
- Jogurtas 200 g natūralus arba jogurtinė grietinė - padažui
- Agurkai 1 vnt. nedidelis - padažui
- Česnakai 2 skiltelės padažui
- Mėtos 3 g džiovintos - padažui
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Paruoškite faršą. Į mėsą suberkite kuo smulkiau pjaustytą papriką ir žalumynus. Viską lengvai išminkykite. Tuomet susmulkintą batoną pamirkykite grietinėlėje arba piene ir sudėkite į mėsą. Suberkite prieskonius ir įmuškite vieną kiaušinį. Išminkykite iki vientisos masės.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros. Suformuokite nedidelius, maždaug graikinių riešutų dydžio maltinukus ir juos sudėkite į negilią aliejumi pateptą kepimo skardą. Kepkite 15–20 min.
3. Paruoškite padažą. Jogurtą arba jogurtinę grietinę sumaišykite su smulkintu agurku (jei agurko žievelė stora – nulupkite ją), traiškytais česnakais, puse arbatinio šaukštelio mėtų, druska ir pipirais.
4. Garnyrui prie šio patiekalo labai tinka virtos bulvės.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita