Ingredientai
- Obuoliai 4 vnt. dideli rūgštoki
- Razinos 80 g
- Graikiniai riešutai 2 valg. š. smulkiai sukapotų
- Cukrus 200 g glajui
- Pienas 200 ml glajui
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. glajui
- Kakava 1 valg. š. glajui
Kaip gaminti
1. Obuolius nuplaukite, išpjaukite sėklalizdžius, į vidų pridėkite razinų ir riešutų.
2. Paruoštus obuolius sudėkite į skardą, įpilkite šlakelį vandens ir 10–15 min. kepkite 180°C karštumo orkaitėje.
3. Paruoškite glajų: į pieną suberkite cukrų ir maišant virkite, kol masė sutirštės. Pusę masės sudėkite į kitą indą, suberkite vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite. Į puode likusią masę suberkite kakavą ir maišant dar truputį pakaitinkite, kol masė pasidarys vienalytė.
4. Iš orkaitės ištrauktus iškepusius obuolius apliekite karštu abiejų spalvų glajumi ir iš karto patiekite.