Ingredientai
- Obuoliai 4 vnt.
- Graikiniai riešutai 50 g
- Razinos 70 g besėklių
- Medus 2 valg. š.
- Prieskoniai 1 arbat. š. meduolių
- Pienas 350 ml kremui
- Vanilė 1 vnt. ankštis - kremui
- Kiaušiniai 4 vnt. tryniai - kremui
- Cukrus 2 valg. š. kremui
Kaip gaminti
- Riešutus smulkiai sukapokite, jeigu razinos stambios, jas supjaustykite.
- Sumaišykite su medumi ir prieskoniais. Nupjaukite obuolių viršūnėles, vidų išskobkite.
- Pridėkite įdaro ir kepkite 200 0C apie 20 minučių. Kremui pagaminti užvirinkite pieną su išskobta vanilės ankštimi, kaitinkite ant mažos kaitros apie 10 min. paskui perkoškite.
- Trynius išsukite su cukrumi iki purumo, pamažu pilkite verdantį pieną ir maišykite.
- Nuolat maišydama kaitinkite ant silpnos kaitros, kol padažas sutirštės.
- Obuolius patiekite su vaniliniu padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita