Ingredientai
- Pastarnokas 1 vnt. didelis, 200–250 g svorio
- Morkos 2 vnt. vidutinės
- Česnakai 2 skiltelės
- Graikiniai riešutai 1 sauja
- Petražolės 1 sauja šviežų
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Morkas ir pastarnoką nulupkite ir supjaustykite vienodais kubeliais (kraštinė – 1–1,5 cm). Petražoles ir graikinius riešutus stambiai sukapokite ir atidėkite. Česnako skilteles labai smulkiai sukapokite ir taip pat atidėkite.
2. Puode (dar geriau, jei tai garų puodas) užvirinkite vandenį ir pavirkite morkų ir pastarnokų kubelius 10 min. – kol bus minkšti, tačiau vis dar tvirti. Nusunkite ir leiskite kiek apdžiūti.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite daržovių kubelius ir atsargiai maišydami kelias minutes pakepinkite – kol ims kiek skrusti, bet jokiu būdu ne svilti. Suberkite česnaką ir graikinius riešutus ir dar pakepinkite, kol česnakas ir riešutai pakvips.
4. Perdėkite paruoštą mišinį į dubenį, kuriame tieksite, gausiai pabarstykite pertražolėmis, pasūdykite, įberkite pipirų. Paragaukite, ar nieko netrūksta ir skanaukite!
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai