Ingredientai
- Persikai 4 vnt.
- Sviestas 2 valg. š. 2 valg. š. - keptiems persikams ir 50 g - trupiniams
- Medus 2 arbat. š.
- Cukrus 2 valg. š.
- Vynas 1 l 1/8 sauso
- Likeris 50 ml apelsinų
- Miltai 100 g kvietiniai - trupiniais
- Riešutai 1 valg. š. trupiniams
- Rudasis cukrus 50 g trupiniams
- Imbieras 1 žiupsnelis 1/3 - malto - trupiniams
- Cinamonas 1 arbat. š. 1/3 - trupiniams
Kaip gaminti
- Persikų galus kryžmai įpjaukite ir nuplikiusi verdančiu vandeniu nulupkite odelę.
- Perpjaukite per pusę ir išimkite kauliukus. Į puodelį supilkite vyną, sukrėskite medų ir sudėjusi persikus kaitinkite ant silpnos ugnies apie 20 min.
- Persikus išgriebkite. Karštame svieste išlydykite cukrų, sudėkite persikus ir kaitinkite ant silpnos ugnies, vis įpildama vyno nuoviro, paskui supilkite apelsinų likerį.
- Negiliame indelyje sudėkite visus trupiniams reikalingus ingredientus ir maišykite, kol gausite smulkius trupinius.
- Juos paskleiskite kepimo popieriumi ištiestoje kepimo skardoje ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10–12 min., kol pagels.
- Karštas persikų puseles apibarstykite paruoštais trupiniais ir patiekite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita