Ingredientai
- Persikai 3 vnt. gerai prinokę
- Vynuogių kauliukų aliejus 3 valg. š.
- Medus 1 valg. š.
- Apelsinai 1 vnt. 1 valg. š. sulčių
- Citrininė melisa (keli švieži lapeliai) 5 g
- Čiobreliai 1 vnt. šakelė
- Balzaminis padažas (natūralaus apelsinų arba persikų skonio) 4 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį stambiai maltų
- Cinamonų lazdelė 2 vnt. papuošimui
Kaip gaminti
1. Persikus nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, atsargiai, kad nepažeistumėte puselių, išimkite kauliukus.
2. Melisų lapelius ir čiobrelio šakelę labai smulkiai sukapokite, tada šiek tiek pagrūskite.
3. Medų ištirpinkite vonelėje virš garų, sumaišykite su vynuogių kauliukų aliejumi, apelsinų sultimis, grūstais prieskoniais.
4. Viską labai gerai išmaišykite, gautu mišiniu apšlakstykite persikus ir bent pusvalandį palikite pastovėti, kad padažas įsigertų. Tada apverskite persikus kita pusele ir dar pusvalandžiui palikite, kad pastovėtų.
5. Taip paruoštus persikus iš abiejų pusių po kelias minutes, kad neištižtų, o tik sušiltų, apkepkite ant grotelių arba keptuvėje.
Apšlakstytus pikantiško skonio balzaminiu padažu galima valgyti vienus arba tiekti kaip garnyrą prie paukštienos bei žvėrienos patiekalų.
Be padažo tokius persikus galima tiekti su ledais, trintomis šviežiomis uogomis ir trapios tešlos pyragais.
Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita