Ingredientai
- Citrinos 1 vnt. didelė
- Svogūnai 2 vnt. mėlynieji
- Pankolis 2 vnt.
- Pomidorai 500 g vyšniniai su šakelėmis
- Česnakai 4 skiltelės
- Krapai 1 sauja ryšulėlis
- Žuvis 4 vnt. starkiai
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Vynas 100 ml baltas
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
Kaip gaminti
1. Citriną nuplaukite ir supjaustykite storais griežinėliais. Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedais. Pankolius perpjaukite išilgai į 7–8 dalis. Pomidorus nuplaukite ir nusausinkite. Česnakų skilteles smulkiai sukapokite. Krapus sukapokite (dalį palikite), sumaišykite su česnakais.
2. Žuvis išskroskite, išvalykite ir nuplaukite. Įtrinkite druska, pipirais, į vidų pridėkite krapų ir česnakų masės ir sudėkite į skardą. Ant viršaus uždėkite citrinos griežinėlių.
3. Aplink žuvis išdėliokite pomidorus, pankolių gabalėlius, atidėtas krapų šakeles, svogūnų žiedus, viską apipilkite vynu ir alyvuogių aliejumi.
4. Kepkite 220 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė