Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.6 5 / 15
Jau įvertinote šį receptą

Kepti sumuštiniai su obuoliais ir čederio sūriu

Sumuštinis su čederio sūriu
Sumuštinis su čederio sūriu / Vida Press nuotr.
Skaitysiu vėliau

Paruoškite šeimai ar bičiulių būriui nuostabių karštų sumuštinių su obuoliais ir ryškaus skonio, puikiai besilydančiu čederio sūriu.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Duona 8 riekės sumuštinių, tinka ir kvietinė, ir speltų miltų
  • Sviestas 1 arbat. š. kambario temperatūros
  • Garstyčios 1 arbat. š. grūdėtųjų (galite ir nemnaudoti)
  • Čederio sūris 120 g sutarkuoto burokine tarka
  • Obuoliai 2 vnt. supjaustyti itin plonais griežinėliais

Kaip gaminti

1. Priklausomai nuo jūsų keptuvės dydžio, kepkite po vieną ar du sumuštinius vienu kartu. Kiekvienam sumuštiniui reikės po dvi duonos riekes. Įkaitinkite nepridegančią keptuvę ant vidutinės ugnies. Vieną iš dviejų sumuštinio riekių patepkite sviestu ir dėkite sviestuota puse žemyn į keptuvę, uždėkite vos vos garstyčių (jei naudojate), dėkite gerą žiupsnį sūrio, paskirstykite, uždėkite kelis griežinėlius obuolių, o tuomet vėl sūrio. Galiausiai ant viršaus vožkite antrąją sumuštiniui skirtą duonos riekę, pateptą sviestu, tik šįkart jau sviestuota puse į viršų.

2. Kepkite, kol sūris bus akivaizdžiai išsilydęs, o tada atsargiai apverskite sumuštinį, kad apkeptų ir antroji jo pusė. Beje, kepant antrąją pusę, duona gali imti greičiau degti, tad jei reikia, sumažinkite kaitrą ir atidžiai stebėkite, kas vyksta keptuvėje.

3. Išimkite sumuštinius, perpjaukite juos perpus įstrižai, kad gautumėte trikampius, ir valgykite nieko nelaukdami. Jei norisi rimtesnių sumuštinių, obuolius galite pakeisti vienu kitu gabalėliu rūkytos šoninės.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.

 

Užsisakykite
15min naujienlaiškius