Ingredientai
- Upėtakiai 2 vnt. nedideli skrosti su galvomis (maždaug po 500 g)
- Svogūnai 2 vnt. nedideli
- Pankolis 2 vnt. nedideli
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. žuviai ir padažui; arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. žuviai ir padažui; arba pagal skonį
- Vynas 0,5 st. sauso baltojo
- Sviestas 60 g
- Petražolės 1 valg. š. smulkintų
- Paprikos 2 vnt. raudonosios; padažui
- Česnakai 2 skiltelės padažui
- Čiobreliai 1 žiupsnelis šviežių; padažui
- Alyvuogės 2 valg. š. griežinėliais pjaustytų juodųjų; padažui
- Kaparėliai 1 valg. š. padažui
- Citrinos žievelė 0,5 arbat. š. padažui
Kaip gaminti
1. Padažui paprikas perpjaukite pusiau ir išimkite sėklalizdžius. Paprikas pasmulkinkite ir iškepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Bebaigiant joms kepti sudėkite smulkintas česnako skilteles.
2. Sutrinkite keptas paprikas elektriniu smulkintuvu kartu su čiobreliais, pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite padažą į nedidelį puodą, sudėkite alyvuoges, kaparėlius, citrinos žievelę ir prieš patiekdami užvirkite.
3. Upėtakius nuskuskite, nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais ir aliejumi.
4. Svogūnus ir pankolius kuo ploniau supjaustykite griežinėliais. Sudėkite į kepimo formą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite. Supilkite vyną, sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą.
5. Upėtakius sudėkite ant pankolių ir svogūnų patalo taip, kaip parodyta nuotraukoje.
6. Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 25 minutes, kepimo formą padėję arčiau apatinio kaitinimo elemento. Ar upėtakis iškepė, galite patikrinti pagaliuku pabandę atkabinti mėsą nuo stuburo. Jei mėsa lengvai atsikabina, upėtakis iškepęs.
7. Iškepusius upėtakius apibarstykite smulkintomis petražolėmis, patiekite su paprikų padažu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei