Ingredientai
- Vištos sparneliai 1 kg
- Čiobreliai 2 valg. š. geriau šviežių, bet džiovinti irgi tinka; marinatui
- Česnakai 2 skiltelės marinatui
- Medus 2 valg. š. marinatui
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Citrinos 0,5 vnt. išspaustų sulčių
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Vištos sparnelius sukapojame į tris dalis. Sparnų galiukų nenaudojame – juos metame lauk arba užšaldome sultiniui. O visą kitą sudedame į dubenį.
2. Visus marinato ingredientus sumalame elektriniu virtuvės kombainu ir užpilame ant sparnelių. Paliekame pasimarinuoti bent jau valandai. Idealiu atveju – per naktį.
3. Sparnelius ir marinatą supilame į kepimo indą. Kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių arba kol sparneliai gražiai apskrunda ir iškepa, o marinatas sutirštėja. Jo nepamirškite vėliau užpilti ant iškepusių sparnelių.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis